Oprørsgraffiti

- Graffitibudskaber og Identiteter i Ungdomshusmiljøet


Rasmus Lind Greiner

www.lindgreiner.dk

Coluart Publishing København

ISBN 978-87-970720-0-4

1. udgave

1. oplag

Juli 2018


Fra bogens prolog: Tilblivelsen af denne bog er båret frem af min glæde ved at iagttage ungdomshusgraffiti som et utæmmet oprørssprog, der infiltrerer byen, og er derfor blevet udført med respekt for den særlige æstetik, som graffitien er udtryk for. Men den er også motiveret af min interesse for at forstå, hvad der har drevet nogle af de mennesker, der har lavet graffitien: Hvad der ligger bag budskaberne, så at sige. Herved formidles et billede af ungdomshuskulturen ud fra graffitimalernes egen selvforståelse, hvormed der gøres op med omverdenens påduttede stereotyper. Bogen kan derfor både læses som en analyse af ungdomshusrelaterede graffitiudsagn og identiteter i miljøet og opleves som en billedbog, der er blevet udført med forkærlighed for graffitiens æstetiske farve- og formsprog.


 
 
 
 

Køb bogen


Fysisk bog 150,- 

+ porto (Post DK med omdeling 55,-)


E-bog 60,-


Send en mail, hvis du er interesset i bogen. 


_________


Jeg holder også foredrag om ungdomshus relateret graffiti. 


Her er en elevudtalelse fra et foredrag på den Skandinaviske Designhøjskole:


“Det er en rigtig fed historie med Jagtvej 69, og det er fedt at få indblik i, hvad der er sket, og hvorfor folk er oprevet, og lige så vel hvorfor der bliver lavet så meget grafitti om det især på Nørrebro og den gule væg.”


Og en elevudtalelse fra et forløb jeg lavede på Gribskov Gymnasium:


"Før vi havde om graffiti her i billedkunst havde jeg aldrig tænkt over at graffiti var mere end bare hærværk og dumme skrifter, men at det faktisk også var symboler og en måde at kæmpe for noget på. Jeg synes det er sjovt hvordan man kan se forskelligt på det. Altså at 2 personer kan se på samme maleri/graffiti og få 2 helt forskellige betydninger. Den ene ser måske en masse tal eller bogstaver og forstår ikke meningen bag værket, mens en anden ser en historie eller noget der symbolisere noget andet. En smule viden kan gøre en forskel. Nu ved jeg fx at hvis jeg er inde på Nørrebro og ser tallet 69 malet på en væg, at det har noget med Ungdomshuset at gøre."